Van Helmond architecten.

Een architect is een teamspeler die in een ontwerp-en bouwproces vormgeving en techniek in brengt binnen de randvoorwaarden van financiën en procedures.

In een open traject wordt daarbij de wens van de gebruiker vertaald. Zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid betekent dat duurzaamheid in de meest brede zin van het woord het leidend motief is.

Noodzakelijke omwentelingen in de bouw kosten in de beginfase extra energie, voor alle bouwpartners. Deelnemen aan het Collectief duurzame daken Eindhoven past daar bij. Al jaren weten we hoe we verstandiger kunnen bouwen maar nu is de noodzaak hier van duidelijker dan ooit.

Ik haak dus graag aan bij het Collectief om nu grote stappen te maken: het tempo kan en moet omhoog maar dan wel met een hoge kwaliteit: technisch, esthetisch, procedureel, met begrip van de wensen en eisen van de gebruiker.

De rol van de architect bij het initiëren en begeleiden van duurzame oplossingen voor de buitenschil van gebouwen ligt, zoals gezegd, in het integreren van alle aspecten. Niet als projectmanager maar als stimulator van oplossingen die duurzaam zijn in alle opzichten. We bieden generieke kennis van alle aspecten, betrokkenheiden ervaring bij verduurzaming van de leefomgeving en een scherp oog voor wat passend is. En we zijn uiterst gemotiveerd!

 

                              Harrie van Helmond, Architect