Bygg Architecture is een architectenbureau gevestigd opStrijp-S, actief op het niveau van het gebouw en de stad. 
Mijn naam is Tim Kouthoofd en ik ben mede oprichter en projectmanager bij het bureau. Voor ons speelt duurzaamheid, circulaire economie enklimaatadaptatie een grote rol in ons werk. 
In onze projecten draait het uiteindelijk altijd om het faciliteren van de behoeften van de mens. Dat gaat veel verder dan ruimtelijke of esthetische behoeften. Immers, wonen, werken en leven moet ook leuk en behaaglijk en betaalbaar zijn. Dat betekent dat we nadenken over duurzame materialen en een groene en gezonde omgeving en leefklimaat.
Het Collectief Duurzame Daken vinden wij erg van belang, omdat zowel in bestaande bouw als nieuwbouw, legio kansen liggen voor het verduurzamen, vergroenen of ontsluiten van gebruiksfuncties op de daken. Vanuit de modernistische gedachte noemen we het dak niet voor niets “de vijfde gevel”. Wij hebben daar de nodige ervaring mee in onze projecten, maar we zien ook dat er nog te vaak kansen blijven liggen.Het CDD is een fantastisch initiatief om de kennis en kunde hands on bij de projecten in de stad te betrekken, waardoor de kansen gepakt kunnen worden.
Het gaat daarbij vaak eerst om het bewust worden bij ontwikkelaars en overheden dat de kansen er zijn. Dat het dak geen sluitpost is in de begroting, maar dat investeren in een groen of duurzaam dak waarde oplevert, die een investering rechtvaardigen. De kracht zit vaak in de combinaties. Een mooi groendak krijgt extra belevingswaarde, als er ook een dakterras gemaakt wordt, waar de gebruikers kunnen vertoeven.