SolarTech is een uiterst innovatieve onderneming op het gebied van energiewinning op platte en hellende daken. De basis vormt steeds de oogst van thermische energie (warmte en koude) met een zelf ontwikkeld en gepatenteerd systeem, het Energiedak. Varianten hierop zijn de combinatie naar PVT-systemen. Hiervan heeft SolarTech drie varianten ontwikkeld: voor het platte dak het Energiedak-Plus, voor hellende daken het Multi Energy Paneel en de volledig geprefabriceerde BIPVT-Energiekap.

SolarTech werkt permanent samen met TNO, de TU/e en Fontys, op zoek naar oplossingen en verbeteringen in de toepassingen van haar systemen in de grote verscheidenheid aan gebouwen die Nederland rijk is: van statige monumentale panden tot hypermoderne datacenters. Elk gebouw met een energiebehoefte kan bij SolarTech terecht voor een maatwerk oplossing. SolarTech was ruim 20 jaar geleden de eerste onderneming met een volledig geïntegreerd zon-thermisch daksysteem en is sindsdien uitgegroeid tot een aanbieder van totale probleemoplossingen waar anderen hun duurzame heil denken te vinden in een setje zonnepanelen.