Terug- en vooruitblik

Actueel
terug- en vooruitblik

Het eerste jaar van de nieuwe BV Collectief Duurzame Daken zit erop

Daarom kijken we terug op wat we hebben bereikt én waar we naartoe willen in 2024.

Onze hoogtepunten op een rij

  • De oprichting van Collectief Duurzame Daken BV
    Na een jarenlange informele samenwerking is de oprichting van het bedrijf Collectief Duurzame Daken BV, uiteraard een belangrijke mijlpaal geweest. Een formele juridische entiteit aan wie opdrachtgevers met een gerust hart hun opdrachten kunnen verstrekken is de eerste stap naar een serieuze marktpartij die op een unieke wijze haar kracht haalt uit de sterke samenwerking van de verschillende disciplines.
  • Een grote opdracht van Gemeente Eindhoven
    Het logische vervolg daarop – en het tweede hoogtepunt van 2023 – was de grote opdracht van de gemeente Eindhoven, om voor 1.6 miljoen in een bouwteam twee gebouwen volledig te verduurzamen en ze als vitrinedaken straks uit te dragen. Een opdracht waar we zeker in de tweede helft van dit jaar erg druk mee zijn geweest.
  • Samenwerking met bedrijvenvereniging BIZ De Hurk Werkt
    Ook de goede samenwerking met de bedrijvenvereniging BIZ De Hurk Werkt heeft – dankzij een succesvol event – geleid tot veel opdrachten voor onze duurzame gebouwscan. Hét startpunt voor elke verduurzaming. Al onze disciplines; gebouwschil, energie, groen, water, esthetica, werken op basis van de ambities van de gebouweigenaar en een uitgebreid locatiebezoek, een aantal scenario’s uit. Scenario’s die bij een positieve ontvangst ook door één partij, het CDD, kunnen worden uitgevoerd.

Wat willen we in 2024 bereiken?


Natuurlijk is de daadwerkelijke uitvoering van de grote opdracht van de gemeente Eindhoven ons hoofddoel. Maar we verwachten ook dat uit de vele scans die we nu maken, nieuwe opdrachten tot uitvoering zullen komen. Het daarmee verder promoten van het verduurzamen van de vele gebouwen die Eindhoven rijk is, blijft belangrijk, aangezien dit de reden is van het ontstaan van het Collectief. En hopelijk gaan we daar in 2024 ook nieuwe doelgroepen van gebouweigenaren aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld de woningcorporaties. Aan ambities ontbreekt het dit jonge enthousiaste bedrijf niet!