Gebouw SAN en SBP

Leefdaken
Gebouw SAN en SBP

Daken SAN en SBP getransformeerd tot imposant daklandschap

In de fabrieksgebouwen SAN en SBP op bedrijventerrein Strijp-S in Eindhoven produceerde Philips ooit uiteenlopende apparaten. De monumentale gebouwen dragen inmiddels de namen Anton en Gerard naar de mannen die Philips groot maakten. De gebouwen van Stichting Trudo huisvesten nu zo’n 250 woon- en werklofts, diverse galeries, ateliers en designwinkeltjes.

De daken op de twee gebouwen zijn getransformeerd tot een imposant daklandschap. ZND NEDICOM realiseerde hier een compleet nieuw dak met intensieve en extensieve daktuinen, terrassen, vlonders, cortenstaal trappen en plantenbakken. de tuinen zijn ingericht met prairiegras, bolgewassen, vaste planten, berken en hagen. De bewoners kunnen hier in een rustgevende, groene omgeving genieten van een fantastisch uitzicht over de stad.

Strijp-S dient zich te ontwikkelen tot een levendig stadsdeel met veel beweging en activiteit. Om die reden worden in de plint van de verschillende gebouwen zoveel mogelijk publieke functies onderbracht. Op de begane grond van de woongebouwen op SAS-3 is zo’n 1.000m2 gereserveerd voor maatschappelijke voorzieningen als een apotheek, medische diensten en een praktijk voor fysiotherapie.

Alle woongebouwen krijgen een sedum-dak; een plat dak begroeid met vetplantjes, die zorgen voor een uitstekende duurzame isolatie en natuurlijke afvoer van regenwater. Voor bewoners van hoger gelegen appartementen bovendien een aangenaam groen uitzicht. Hiermee wordt waterbuffering en isolatie een aangename plek om te vertoeven. Op een hoofdstedelijke locatie als Strijp een heerlijke plek met uitzicht om weg te dromen op een zomeravond.