Groen-/waterdaken

Projecten & inspiratie
Groen-/waterdaken
Biesbosch Museumeiland

Op het dak is de facetstructuur van de zeshoeken gebruikt en uitvergroot. Aan de buitenzijde van het gebouw is met behulp van gestapelde XPS-platen een aarden wal aangelegd en de daken hebben een grasdak gekregen. Daardoor krijgt het museum uiterlijk iets weg van de bestaande forten in het gebied.

Groen-/waterdaken
Groen-/waterdaken
Datacenter Rabobank Boxtel

Een aanzienlijk deel van de koeling van het gebouw en de systemen daarin zal geleverd worden door een groot Energiedak®-Plus dat op het hoofdgebouw is gerealiseerd.

Duurzame plannen kantoorpand

De gevel zal spectaculair worden veranderd. Langs de welbekende waterval komt een groene gevel en de zilverkleurige aluminium golvende gevelelementen worden vernieuwd. Als extra blikvanger komt er een toren van 20 meter hoog waarop een windturbine wordt geplaatst.

Groen-/waterdaken
Groen-/waterdaken
Regenwater in huis in Ecodorp

Ecodorp Boekel wordt opgebouwd in drie wooncirkels. Bij elke cirkel wordt een regenwatersysteem geplaatst voor het spoelen van de toiletten en de wasmachines.

Regenwatergebruik bij duurzame zorgwoningen

Brabant Wonen heeft 18 duurzame zorgwoningen gebouwd aan de Mozartsingel in Den Bosch. Bij het materiaalgebruik is gekozen voor houten bouwelementen en houtvezelisolatie.

Groen-/waterdaken
Groenwaterdaken
Opvang en gebruik van regenwater

Teveel verharding in de stad zorgt voor problemen tijdens hoosbuien. Het regenwater kan niet snel genoeg worden afgevoerd en zorgt voor steeds meer overlast. Maar er is een uitstekend alternatief

Project waterschap Zuiderzeeland

Het hoofdkantoor van het Waterschap Zuiderzeeland in Lelystad is volledig verduurzaamd met een focus op circulair materiaalgebruik, gezond werken, duurzame energie en duurzaam watergebruik.

Groen-/waterdaken
Groen-/waterdaken
Rekentool Groene/waterdaken Eindhoven

De gemeente Eindhoven stimuleert vergroenen. Hoe groener de ontwikkeling is met bijvoorbeeld een groen dak en weinig verharding, des te kleiner is de gevraagde waterbergingsopgave. Om de minimale waterbergingsopgave op privaat terrein te berekenen is er een rekentool ontwikkeld.

Ook bedrijfsleven aan de gang met duurzame daken

Eind 2017 is het Collectief Duurzame Daken uit de startblokken gevlogen. Naast aandacht voor particuliere daken zal er vanaf 2018 ook veel aandacht komen voor de daken van bedrijven. Dankzij de motie van GroenLinks heeft de gemeente Eindhoven in 2016 een ‘Collectief Duurzame Daken’ opgericht.

Groen-/waterdaken